Spørgsmål & svar omkring pels og dyrevælfærd

KVALITET OG BÆREDYGTIGHED MED GOD SAMVITTIGHED

HOS FURBAZAAR LAVER VI IKKE PELSE TIL LAGER ELLER TIL UDSALG. VI LAVER KUN PELSE TIL VORES KUNDER, DIG!

Kvalitet har altid været én af de vigtigste faktorer for os. Kvalitet i ordets bredeste forstand. Vores kvalitetsbegreb dækker ikke kun over lang levetid, smukke designs, godt håndværk og gode materialer. Det omfatter også høj dyrevelfærd og bæredygtighed i produktionen.

Minkpels har til forskel fra modebranchens ’fast fashion’ produkter, en lang levetid. F.eks. har pelsjakken en gennemsnitlig levetid på ca 50 år. Herefter kan den omsyes, så et gammelt snit gøres nutidigt eller den kan gives videre til yngre generationer. Ønsker man helt at skille sig af med sin minkpels, kan man grave den ned i haven, hvor pelsen blot vil blive biologisk nedbrudt af naturen. Pels er ’slow fashion’ og et ægte cirkulært naturprodukt.

Den ideologiske forestilling om, at dyr og mennesker er ligeværdige væsener, og at mennesker ikke må bruge dyr til noget som helst, er i bund og grund ikke en diskussion for eller imod pels, men en diskussion om en langt bredere ideologi. Uden dyr var menneskeheden stadig et sted i stenalderen, fordi mennesker og dyr er gensidigt afhængige af hinanden.

Pelsbranchen er baseret på god dyrevelfærd. God dyrevelfærd er lig med høj pelskvalitet. Det er det, der har gjort Danmark til verdens førende producent af pelsdyrskind. Noget vi som land og danskere bør være stolte af. I disse år udruller den internationale pelsbranche det mest ambitiøse certificerings- og dyrevelfærdsprogram til dato. Det har til formål at sikre en høj og ensartet kvalitet og dyrevelfærd i hele EU og give forbrugeren en blåstempling, som kan skabe tryghed og sikkerhed omkring produktet.

Selvom minkpels vel nok er det mest bæredygtige materiale i verden, så vil vi gerne tilfører endnu en bæredygtig dimension, nemlig i produktionsledet. Derfor laver vi ikke pelsjakker til lager eller til udsalg, vi laver kun pelse på bestilling. Ingen lager og ingen standard størrelser. Kun én pels efter kundens mål og ønsker. Det synes vi er en ansvarsfuld tilgang til en bæredygtig produktion.

Alt det bedste
Furbazaar teamet