Pelskursus med de førende aktører indenfor pelsverdenen

I starten af oktober blev jeg, Anne, og medarbejderne fra Natures Collection, sendt på pelskursus. Dette blev afholdt i samarbejde med de førende aktører indenfor pelsverdenen, herunder; Kopenhagen Fur, Natures Collection, verdensførende buntmager, Thomas Andersen og dansk design flagskib, VIA Design. Dette kursus skulle blandt andet være med til at give os kursister et unikt indblik i produktion af pels. Og således sikre den høje kvalitet og det stilrene danske design.

Pelskursus i herning

Pelskurset blev afholdt på VIA Design i Herning, og det var buntmagerlæren, Thomas Andersen, der stod for at give os et solidt indblik i, og viden om den pulserende pelsverden. Thomas Andersen, har arbejdet inden for faget i godt 30 år, hvorfor hans mål med dette kursus blandt andet var at dele sin unikke viden med os. Dette med formålet, at vi bedre kunne informere og guide vores kunder og forbrugere om pels. På den måde blev vi klædt på til at vejlede kunderne, hvorfor dette skulle være med til at mindske pelsforskrækkelsen. Dette blandt forbrugerne såvel som medarbejderne. Vi skal således kunne kommunikere og formidle de unikke egenskaber pels har. Pels, og i særdeleshed minkskind er et unikt materiale, hvorfor skindet også er meget individuelt. Der er ikke to skind, der er ens, derfor er det vigtigt, at man kan se forskel på farver, nuancer og kvalitet, når man arbejder med minkskind. Desuagtet om du arbejder i salg, design og/eller marketing. Ifølge Thomas Andersen, handler dette om håndværk, og der skal bruges flere sanser end én, ”man skal mærke og føle”. Det er altså ikke bare en stangvarer, men noget udover det sædvanlige. 

Pels er som sagt et unikt materiale, hvorfor det er vigtigt, at der lægges meget tid og kræfter i produktionen for, at man kan sikre et produkt, der bliver den bedste udgave af sig selv.

Håndværk og skindbearbejdning 

Minkskind er helt unikt, og der er ikke to skind der er ens. Prisen på skindet er derfor afhængig af størrelsen, samt kvaliteten på skindet. Kvaliteten på skindet kan, som tidligere nævnt mærkes og føles. Minkskind kan således strækkes og formes, hvilket man eksempelvis ikke kan ved fåreskind og vaskebjørn. Dette betyder også, at der ligger meget håndarbejde i bearbejdning af mink, hvilket igen er modsat eksempelvis får og lam, hvor processen er mere mekanisk styret.

Med det i tankerne, vil vi hos Furbazaar, altid vælge en pelsjakke og/eller frakke af mink, da pelsen er særlig smuk, og dets læder tyndt, hvorfor din pels vil være let og lækker. Derudover vil du med en minkpels have en pels for livet.

Garvning af minkskind

De fleste minkskind er alun garvet, hvilket stopper forrådnelsesprocessen af skindet. Man skal regne med at skindet kryber omkring 2 størrelser efter det er blevet garvet. Det tager cirka 12 dage at garve skind. Hvis minkskindet skal indfarves, garves det med krom 3, ellers kan skindet ikke holde til det. Hertil skal det siges, at krom 3 ikke er farligt at arbejde med – det er krom 6 derimod.

Fun fact om pels

Du kan rense din pels i nysne, husk at ryst den efterfølgende, så vandet kommer ud.  Hæng den dernæst på en bred bøjle i et mørkt, ventileret rum, så pelsen kan ånde.