Pels partner / Mischa Toftgaard

Vores Furbazaar partner Mischa Toftgaard har en Professionsbachelor i Design and Business med speciale i Fashion design fra TEKO. Hendes første møde med pelsverdenen var under studiet på designskolen, hvor Kopenhagen Fur underviste i pels. Hun har efterfølgende haft samarbejder med Kopenhagen Fur og bl.a. været en del af design konkurrencen ”Imagine Talent” og ”September Competition”.

Hun har efterfølgende startet sin egen virksomhed Mischa Studio, der har fokus på pels. Mischa Toftgaard ønsker at pels skal være en del af hverdagsgarderoben, da materialet har gode egenskaber og er et bæredygtig element i kollektionerne. Igennem hendes billeder på SOME, viser hun bl.a. hvordan man kan kombinerer/style en full fur jakke eller bruger hendes pels accessoires.

25 personlige udsagn om pels

Jeg startede med at arbejde med pels fordi…

At pels er et smukt materiale, og er fyldt med muligheder. Ydermere, er pelsen et materiale man har respekt for, og derfor syntes jeg, det er fedt at man re-designe brugte pelsjakker. Jeg er fascineret af levetiden for en pelsjakke. 

Jeg vil gerne sælge en pels til… 

Beyonce! Hun er super cool i pels og er god til at style pelsen. Hun bruger pelsen til sceneshow og hverdags brug. Hun er et godt eksempel på hvordan man kan style pelsen.

Jeg elsker pels fordi..

Det er et naturligt materiale, som ikke belaster miljøet på samme måde som plastik fibre. Pelsen har en lang levetid, og hvis jakken ikke passer efter mange år eller er gået arv, så kan pelsen re-designes.

Men jeg bryder mig ikke om når pels…

Bare hænger i skabet!
Få den ud og brug den. Den behøver ikke kun bruges til runde fødselsdage eller bryllupper, den skal også kunne bruges, når du henter mælk i Netto. Vi re-designer gamle pelse, så få den ud!

Det vigtigste pels item man kan eje er..

En god klassisk mink jakke i brunlige nuance med et flot foer. Den holder i årtier.

Det mest overflødige pelsitem man kan eje er…

Det er vigtig for mig, at pelsen bliver brugt respektfuld, så hvis det er ”ligegyldige” items/produkter er jeg ikke fan af at man bruger pelsen

Hvis jeg skulle møde mig selv som teenager, ville jeg spare sammen til…

En pelsjakke, i stedet for mine knap så flotte skijakker, og som bonus havde jeg en lækker pels i dag.   

Nu sparer jeg sammen til…

En ny kollektion til Mischa Studio.

Danmark kunne godt bruge flere…

Pelse! Jeg syntes vi skal stoppe med fordommene, og få pelsen ud af skabet! Det er det bedste man kan have på, når det er koldt udenfor. 

Jeg kunne aldrig drømme om at tage en pels på når/til…

Jeg har endnu ikke været ude for hvor pelsen var upassende? Hvis folk spørger til jakken, vil jeg meget gerne oplyse folk. Hvis jeg møder en veganer, har jeg respekt for deres holdninger, men det er bare ikke os der skal tage diskussionen, for vi bliver aldrig enige.  

Jeg har altid pels på når/til….

Når det er kold, eller til at pifte et kedeligt sæt op. Et par jeans, strik og med en åben pelsjakke der har et spændende foer – det er da for cool!

Hvis jeg skulle designe for et pelsmode hus skulle det være…

Mischa Studio

Det mest overvurderet det sidste år er…

At nogle brands begynder at boykotte pelsen i kollektionerne. Jeg forstår det ikke? 

Det vigtigste jeg ved om pels er.. 

Pels holder i årtier med den rigtige opbevaring, og så går pelsen aldrig af mode. Det er absolut det bedste man kan have på, når det er koldt!  

Jeg ville aldrig iklæde mig en pels med…

Dyr der ikke er passet ordentlig. Det er meget vigtig for mig, at dyrene har levet under de mest naturlige forhold i bur. De må ikke leve under stressede forhold, de skal have tilstrækkelig med mad og aflivet under gode forhold. Jeg vil ikke røre ved dyr der har haft et dårligt liv.

Det ord eller vending jeg ofte bruger når folk er kritiske overfor pels er…

Har du overvejet hvad din læderjakke er lavet af? 

Hvis jeg vandt i lotto ville jeg..

Få mine drømme hurtigere ud i verdenen.

Hvis jeg var et pelsdyr var jeg nok en..

Jeg ville være et egen! Lille, hurtig og arbejdsom. Jeg går dog ikke i vinter hi, det er der jeg shiner mest. 

Naturlig pels frem for faux pels fordi…

Naturlig pels, end of discussion!
Fake fur belaster miljøet væsentlig mere end naturlig pels. Jeg har det med fake fur, som når man kører neglene ned af en tavle, det er ikke rart at rører ved. (læs forrige indlæg Bæredygtighedsklitsermærker, mink pels eller faux pels?”)

Den smukkeste style hos furbazaar er..

Da man selv kan designe sin jakke hos Furbazaar, er der ikke en bestemt style jeg syntes er smukkere end de andre. Jeg er selv fan af korte pelsjakker med krave.

Min yndlings pels type er…

Mink! Den kan næsten ALT, og så er den bare super smuk.

Pelsbranchen er…

Super spændende at arbejde i!

Hvad jeg ikke vidste om pelsbranchen inden jeg startede min rejse var..

At pels er ikke bare mink, der findes rigtig mange pelse arter. Lange – og korthåret. Jeg var heller ikke klar over, at selv det mindste stykker pels kunne bruges. I tekstil verdenen er der et spild man ikke har i pelsverdenen, det syntes jeg er tankevækkende. 

Hvis jeg skulle give en mand en pels fra furbazaar ville det være stylen…

Jeg ville give han en kort herrejakke med barberet mink og en rever krave. På den øverste del af kraven skulle minken stå ren, og så ville jeg bruge en naturlig sort.

Det bedste ved at være partner i Furbazaar er…

At man får lov til at arbejde med pels og lave smukke jakker til kunderne! Man får en super god kontakt til kunderne.