Pels partner / Anna Sofie Værebro

Vores Furbazaar partner Anna Sofie er MA tekstildesigner (Designskolen Kolding). Hendes pelseventyr startede under studiet på designskolen, hvor hun hurtigt fik flair for at udvikle pelsteknikker og design.

Anna Sofie har bl.a. været i praktik hos Fendi pelsdesigner Nikoline Liv Andersen, hun har lavet samarbejde med Kopenhagen Fur samt Oh! by kopenhagen fur.

Hun er stærk i at skabe et æstetisk univers, samt til at formidle materiale visuelt på højt niveau. Hun er proaktiv inden for etablering af et stærkt netværk, og sætter en ære i at udvide sin horisont og skabe kommunikation mellem forskellige faggrupper.

Anna Sofie har erfaring inden for designprocesser og ideudvikling, hvilket afspejles i hendes konstante søgen på at iværksætte kreative projekter. Hendes viden inden for pels og mode har gjort hende til en stærk og oplagt pelspartner profil hos Furbazaar.

Læs med på hendes besvarelse af 25 pels udsagn.

 

Jeg startede med at arbejde med pels fordi…

”Jeg er nærmest opvokset med at pels er en fast del af garderoben. Min farmor har altid haft en ting for mink pelse og det har smittet godt af på min opfattelse af pels, som et solidt og langtidsholdbart materiale.

Når man som designer begynder at forstå materialet, finder man ud af, hvor taknemligt det er og hvor mange muligheder det kan give én i arbejdet som designer.”


Jeg vil gerne sælge en pels til…

"Rihanna – hun er nemlig ret modig når det kommer til pels. Kan I huske 2015 Met Gala? Der bar hun en ret vild pels kreation, der går under navnet ”The omelette dress” designet af den kinesiske designer Guo Pei."


Jeg elsker pels fordi..

"Det er et naturligt materiale, som har en luksuriøs taktilitet, en levetid udover det sædvanlige og et potentiale rent håndværksmæssigt. Med det mener jeg, at små fejl kan rettes op uden det kan anes. Det vil også sige, at man kan re-designe og tilrette en shape, sådan at man kan forlænge et frakkes levetid alt efter, hvem ejermanden er."


Men jeg bryder mig ikke om når pels…

"Bliver gået på kompromis med. I og med at det er et naturligt materiale, altså er en produktion af dyr, skal det gøres etisk og med velfærd i omtanke. Jeg mener at, hvis man tager valget om at gå med pels eller arbejde med pels, må man også tage et ansvar for, at det lever op til kravene for de danske love om dyrevelfærd og etik og helst lidt ekstra.

Det er her der oftest opstår misforståelser i branchen af forbrugerne. Pels er jo en produktion såvel som grise produktion, de danske pelsavlere er ikke interesseret i at avle dårlige skind, altså at opdrætte dyr i kummerlige forhold. Ligesom vi heller ikke er interesseret i at spise et svin, der har haft en stresset tilværelse."


Det vigtigste pels item man kan eje er...

"I min optik en klassisk mink jakke i et snit man kan style på mange måder, så det passer både til hverdag og fest."


Det mest overflødige pelsitem man kan eje er…

"Jeg synes at pels skal røres ved, det er et materiale, der inviterer til interaktion. Derfor er det overflødigt som lampeskærme og produkter, der ikke skal ”leves” igennem. Det mener jeg i øvrigt også om læder." 


Hvis jeg skulle møde mig selv som teenager, ville jeg spare sammen til…

"En klassisk lang mink frakke, med et smukt foer. Det er så tidsløst og kan styles på mange måder."


Nu sparer jeg sammen til…

"Livet som voksen…"


Danmark kunne godt bruge flere…

"Storbyer.. Det er oftest der jeg ser de sjove pelse i gadebilledet."


Jeg kunne aldrig drømme om at tage en pels på når/til…

"Hmm.. Jeg kan blive lidt nervøs i sammenhænge, hvor der er mange veganere til stede :D Jeg har oplevet at de ikke er bange for at tage ”fur - no fur”, diskussionen op, det skal man lige være oplagt til. Men det er jeg selvfølgelig altid"


Jeg har altid pels på når/til….

"Hver eneste efterår, vinter og forår. Jeg bruger ofte min pels til hverdag, jeg synes det er lækkert at style min korte mink til et par jeans og en hoodie."

 
Hvis jeg skulle designe for et pelsmode hus skulle det være…

"FENDI FENDI FENDI FENDI. Jeg elsker Fendi. Og så ligger det i Rom, som er pastaens og pizzaens land. Ej at forglemme deres gode vine."

 
Det mest overvurderet det sidste år er…

"Modehusenes beslutning om at sige nej til pels. Gucci´s adminstrerende dirktør Marco Bizzarri, udtalte under et foredrag til London College of Fashion.

At være socialt ansvarsbevist er en af kerneværdierne hos Gucci, og vi vil fortsat stræbe efter at skabe bedre vilkår for miljøet og dyrerne.

Det er vi jo ALLE enige i og det er netop, hvad Kopenhagen Furs avlere stræber efter og eksekverer i deres pelsproduktion. Al produktion af dyr skal foregå ud fra de bedste vilkår for både miljø og for dyrene."


Det vigtigste jeg ved om pels er..

"At med den rette opbevaring og pleje kan mine pelse leve længere end et menneskeliv. På den måde, kan en pelsjakke skabe emotionel værdi, nostalgi og historie fortælling."

 
Jeg ville aldrig iklæde mig en pels med…

"Lynlås. Sorry. Det er som om at hænge en trailer på en sportsvogn. Det er ikke naturligt for nogle af delene."

 
Det ord eller vendinger jeg ofte bruger når folk er kritiske overfor pels er…

"Are you wearing leather sneakers just now? Kan du se ironien?"


Hvis jeg vandt i lotto ville jeg..

"Begynde at gro pels i et lab. Så kan veganerne også få sig en frakke."

 
Hvis jeg var et pelsdyr var jeg nok en..

"Isbjørn."


Naturlig pels frem for faux pels fordi…

"Faux pelse er typisk lavet af syntetiske polymere fibre, såsom akryl, modacryl og / eller polyester, som alle er i de væsentlige former for plast. Plastikfibre yderst skadeligt for miljøet og for vores dyreliv og igennem faux pels materialets levetid vil millioner af Micro plast partikler blive spredt ud i miljøet og gøre skade (læs forrige indlæg ”Bæredygtighedsklitsermærker, mink pels eller faux pels?”)"


Den smukkeste style hos furbazaar er..

"Det smukke ved Furbazaar er faktisk, at man selv som kunde kan designe sin style. Derfor er der uanede af muligheder. For mig er detaljerne meget vigtige, det kan ændre et helt udtryk på jakken. F.eks. valg af ærmelængde og bredde, er der lynlås eller hægter? Foer valg, den kan være vendbar, hvordan er kraven designet? osv."

 
Min yndlings pels type er…

"Det må være mink. Da jeg i 2008 var i New York for første gang fandt jeg et gammelt lille modeleksikon, hvor der står følgende udsagn om mink tilbage fra 1950érne: ”Mink, the best and nicest of all the furs. A mink coat in certain countries is sononymous with a certain standard of life and social standing.

Of course mink is a wonderful fur, but choose it not for its price but for its quality. It is generally said that light mink is better than dark mink. But, as with all furs, I think that the best for you is the one which matches your complexion. If you have dark hair, ordinarily a dark fur is best for you, and vice versa."

Fra ”The little dictionary of fashion by Christian Dior, 1954”.

Jeg tænker ikke man kunne få farvede mink dengang…


Pelsbranchen er…

"Altid spændende at navigere rundt i."


Den største misforståelse indenfor pelsbranchen er..

"At mænd ikke kan gå i pels. Kom nu lidt, det skal jo bare designes rigtigt."

 
Hvis jeg skulle give en mand en pels fra Furbazaar ville det være stylen…

"Stine minkfrakke.. Ej jeg tror jeg vil få lavet en barberet mink i blazer form, til en start. Evt. også en trench coat."

 
Det bedste ved at være partner i Furbazaar er…

"Alt det smukke pels man kan have i hænderne. Det er også en fornøjelse at arbejde med kundernes ønsker og behov om deres drømme pelsjakke, at se det eksekveres og til slut at iklæde kunden."