Pels og dets miljømæssige påvirkning

Pels er fantastisk varm, luksuriøs og et af de ældste beklædningsmaterialer i historien. Elsker du pels lige så meget, som vi gør, har vi en god nyhed – pels er  godt for miljøet!
Pels er et bæredygtigt valg, og perfekt for dig, der går op i modeindustriens miljøpåvirkning. Nu tænker du sikkert, hvordan? Vi har derfor samlet alt du skal vide om pels og dets impact på miljøet i denne post.

Som tidligere nævnt er pels et bæredygtigt og bionedbrydeligt materiale, som kan holde i generationer - og hvis du graver det ned i haven, vil det forgå. Mink opdrættes for deres yderst eksklusive pels. Det betyder dog ikke, at minken smides ud, efter den er pelset. Det animalske affald bruges nemlig til biogas, der mindsker efterspørgslen på fossile brændstoffer, landbrugsgødning, skønhedsprodukter og make-up. Dette understreger at pels er et af de mest naturlige og bæredygtige produkter i modeverdenen.

Hvordan forarbejdes pels?

Det er svært at gøre den generelle produktion af tøj og andre materialer miljømæssig neutral. De skal på den ene eller anden måde forarbejdes. Men når vi snakker pels, vil du nok blive overrasket over processen. Til fremstilling og farvning af pels bruges, der ikke skadelige kemikalier. Processen er meget skånsom, da den er designet så pelsen bevarer hårene. For det meste bruges alumsalte, herunder aluminiumsulfat. Disse er brugt i årtier til vandrensning for at reducere pH-værdien.

Dyrevelfærd og Certificering 

Den europæiske pelsbranche har de seneste år været gennem en historisk udvikling. Det skyldes hovedsagligt forbrugernes høje krav til dyrevelfærd, gennemsigtighed og dokumentation. I kølevandet på det er en uafhængig forskningsbaseret velfærdscertificering, WelFur, dannet. Brancheorganisationen FurEurope startede deres forskning i minks velfærd og trivsel sammen med udvalgte europæiske universiteter tilbage i 2009. Dette har været udgangspunktet for WelFur certificeringen.

Så køber du en minkpels, sikres du en pels for livet, og som bonus er ægte pels et godt valg, hvis går op i miljø og bæredygtighed.