Hvor kommer vores pels fra?

Den korte forklaring er Kopenhagen Fur, men det er ikke sikkert alle ved, hvad det er og indebærer. Derfor kan du her læse om, hvilke kriterier de opstiller for deres førerposition som leverandør af topkvalitets pels. Kopenhagen Fur har nogle grundlæggende principper, der sikrer succes for pelsbranchens bedste farmere og aktører, så deres store arbejde for bedre dyrevelfærd bliver anerkendt.

Det er i alles interesse, at pelsdyrene bliver behandlet bedst muligt, det er nemlig en af grundstenene for høj kvalitet. Det danske klima, samt de dygtige farmere i Danmark har i generationer formået at fremavle den bedste kvalitet på verdensplan, og dermed også de højeste priser til dem selv. Noget som er godt for vores fælles samfund.

Hvordan vurderes den?

Danmark har verdens største pelsauktionshus, Kopenhagen Fur. I 2017 blev der solgt næsten 30 millioner minkskind, til en pris på næsten 7 milliarder danske kroner. For at sætte efterspørgslen lidt i perspektiv, så blev de udenlandske minkskind i gennemsnit solgt pr. styk til lidt over det halve af, hvad de danske minkskind blev solgt til.

Som nævnt, så er baggrunden for den store prisforskel, at de danske skind er bedre kvalitet og har desuden den bedste typesammensætning – det er med til at give en endnu bedre position i den globale konkurrence.

Holdning om pels?

Siden mennesket har udviklet sig som en selvstændig art, har man på den ene eller anden måde draget stor nytte af forskellige dyr som ressource. Brugen af dyr har igennem tiden haft forskellig betydning. F.eks. brugte man førhen, inden industrialiseringen, meget dyrene som arbejdskraft.

Nu er de erstattet af maskiner og køretøjer. Derfor er det naturligt, at dyrene stadig har en så central rolle i vores forbrugsmønstre, hvad enten det er til beklædning eller fødevare. Specielt pelsbeklædning har hjulpet mennesket med at overleve kolde vintermåneder.

Som det bliver forklaret, giver det ikke mening at betragte pels som et unødvendigt luksusprodukt rent etisk set, når vi betragter det at spise kød fra dyr, som etisk korrekt.

Burde man benytte alternativer?

Eftersom den store tekstilindustri er blevet rigtig dygtige til, at udvikle alternativer til ægte pels, kan der argumenteres for, om pels er blevet til et unødvendigt luksusprodukt. Det er dog ikke noget vi kan nikke genkendende til, da vi mener at det er ikke er et spørgsmål om luksus, at eje et pelsprodukt.

Pels er mere populært end nogensinde, og det er ikke længere kun rige ældre damer, der ifører sig en pelsjakke. Vi vil også gerne slå et slag for, at så længe at vi mennesker bruger dyr i forskellige sammenhænge, adskiller madvarer fra dyr ikke pelsen fra dyr. Til den problematik kommer Det Dyreetiske Råd med følgende udsagn:

 Det Dyreetiske Råd