Hvad er forskellen på mink og kaninpels?

Læs med her, hvor vi giver dig et indblik i forskellen på Mink og (Rex)Kanin. 

forskellen på mink og rex kanin

Minkpels

Mink er kendt for sin luksuriøse, lette og bløde tekstur – samtidig sælges det, som den mest populære pelstype i verden. Pelsen består af silkelignende dækhår og en tæt underuld.

Mink er en del af væsel-familien, som er en slægtet til mårfamilien. Langt de fleste mink opdrættes på farme. Gennem årene har det være muligt for minkavlerne at avle sig frem til en unik pelskvalitet og farve – faktisk kommer den bedste minkkvalitet fra Danmark. Dette kan vi danskere bestemt kan være stolte af - ikke mindst fordi god dyrevelfærd afspejles i kvaliteten af minkpelsen.
Mink opdrættes hovedsagligt grundet deres fantastiske pels, hertil skal det nævnes at hele minken bliver brugt, hvorfor intet går til spilde. Hun-mink er mindre og har en blødere, lidt lettere pels end hannerne. Derfor skal, der bruges flere hunner til fremstilling af eksempelvis en jakke, end hvis det var han-mink.

Det er ikke for sjov, at mink er den dyreste pelstype. Minkpels kan dog købes til forskellige priser alt efter design, håndværk og kvalitet. En minkpels nemlig tydeligt genkendes på dens kvalitet samt håndværket, der ligger bag fremstilling af en minkpels.

Alt afhængig af pelskvaliteten, kan en minkpels holde hele livet. Der er en lille forskel på om du vælger indfarvet pels eller naturlig, uanset vil pelsen, med den rette pleje, holde i generationer. Faktisk kan man sige, at en minkpels er ligeså holdbar, som den er luksuriøs!

(Rex) Kanin

Kaninpels er kendt for at være silkeblød og varm, samtidig bevarer den et let udtryk. Kanin er en utrolig populær pelstype. Det grundet pelsens smukke ydre, blødhed, alsidighed, ej at forglemme den overkommelige pris - taget minkpels i betragtning.

Kaninpels er nemt at arbejde med for designerne, og kan let indfarves, klippes, strikkes og formes, så pelsen bliver helt unik. Især Rex kanin fra Frankrig er kendt for dets silkebløde pels, som ikke fælder. Rex kaninen var først spottet i Frankrig i 1919 og importeret til USA i 1920erne .
modsætning til andre kaniner, har Rex kanin ikke en fremtræden dækhår, hvorfor deres pels er blødere end andre kaninpelstyper. Denne pelstype er en god pendant til eksempelvis minkpels. Kaninpels er kendt for at være ”billigere” end mange andre pelstyper, og kan med fordel bruges, hvis andre pelstyper skal imiteres.

Kaninpels er et biprodukt af kødproduktionen, og skindet ville blive smidt ud, hvis det ikke blev brugt til pelsproduktion.