Moralens vogtere・Dyreaktivister eller dyreterrorister?

Pelsbranchen har siden 2009 været plaget af en uhyggelig kinesisk video, der viser hvordan en levende vaskebjørn brutalt bliver pelset. Videoen gik viralt, og det har naturligvis resulteret i en del modstand, boycots og en general opfattelse af, at det er måden man behandler dyr på i pelsbranchen.

International fur federation (IFF) satte et skarpt team af advokater og mediekonsulenter til at undersøge filmmaterialet og mændene, der medvirker i filmen. Efter en længere tids research fandt de frem til de kinesiske mænd, som foretog den brutale pelsning. Det viser sig at de er blevet betalt af Anima for at udføre den barbariske handling.

Mændene tilstår overfor IFF, at en kvinde og en mand gav dem bestikkelse imod at pelse vaskebjørnen levende, alt imens kvinden filmede det, de påstod at det bare var til privat brug. Men nogen tid senere opdagede selv de kinesiske mænd, at deres handling var blevet spredt ud over hele internettet. Det viste sig at filmen blev lavet af dyreaktivister, for så at blive brugt til propagandamateriale mod pelsbranchen.

Mark Oaten, direktør for IFF, udtaler: ”Vi har udholdt 13 år med løgne og tilsvining af vores branche, men nu afslutter vi beskyldningerne engang for alle. Vi stræber efter at male myten til jorden, med et ubestrideligt bevis på, at dyrerettighedsbevægelsen selv, står bag det kyniske og brutale video stunt, for at diskreditere vores branche.” 

Direktør Mark Oaten udtaler også at, hvis der bliver produceret fremtidigt falsk materiale med mål for at skade pelsbranchen vil dette bliver undersøgt og ligeledes blevet stillet til ansvar for bevismateriale. 

"Vores industri er ikke længere villig til at læne sig tilbage og lade disse fanatikere marchere ind til i bestyrelserne hos de store designere og uddele en rygsæk pakket med løgn og fordomme om vores forretning.”

Der blev kort efter filmen gik viralt i år 2009 udgivet en dokumentarfilm, hvor de brutale optagelse blev vist, dette medførte til at flere store modehuse som bl.a. GUCCI og Burberry droppede pels i deres kollektioner. Det viste sig, at mange modehuse herefter fulgte trop.

Dyreaktivisternes kontroversielle metoder at få deres budskab formidlet på er her at udstille dobbeltmoralen på sit højeste.

Pelsbranchen bliver sammenlignet med at være en barbarisk branche. Virkeligheden i dag er en anden end de forestillinger, der bliver gjort i de udtalelser. Som IFF direktør Mark Oaten udtaler, er pelsbranchen om nogen omhyggelige når det gælder dyrevelfærd og etik.

Hos Furbazaar vil vi opfordre til at være kritiske overfor alle kilder, i stedet undersøg, læs og forstå. Besøg de danske minkgårde og oplev, hvordan et landbrug med pels i virkeligheden ser ud.