Daniel Skovbakke / Furbazaar Partner

Læs med her, hvor Furbazaar partner, Daniel Skovbakke, besvarer 25 spørgsmål om pels. 

Jeg startede med at arbejde med pels fordi…

Det startede som en ’nebengeschäft’ ved siden af studiet, med et par kammerater. Én havde en indgang til, og erfaring fra pelsbranchen. Os andre fra onlineverdenen. Små 4 år senere har forretningen udviklet sig til at spænde over en håndfuld webshops, der sælger skind og pels til slutforbrugeren. I 2018 solgte de skind og pels online for 7,5 mio.

Jeg vil gerne sælge en pels til…

HKH Kronprinsesse Mary. Hun er et stilikon og en fantastisk personlighed.

Jeg elsker pels fordi..

Pelsens historie er unik og kan dateres tilbage til menneskets oprindelse. Pels er verdens ældste beklædningsgenstand og dens funktion, at holde os varme er igennem århundrede blevet forfinet og mangfoldiggjort til det vi kender den som i dag.

Men jeg bryder mig ikke om når pels…

Bliver en ideologiske forestilling om, at dyr og mennesker er ligeværdige væsener, og at mennesker ikke må bruge dyr til noget som helst. Det i bund og grund ikke en diskussion for eller imod pels, men en diskussion om en langt bredere ideologi, ofte præget af uvidenhed og følelser. Uden dyr var menneskeheden stadig et sted i stenalderen, fordi mennesker og dyr er gensidigt afhængige af hinanden. 


Det vigtigste pels item man kan eje er..

Som Dansker, en flot kort/lang minkpels. Et ægte dansk kvalitetsprodukt uden sidestykke.

Det mest overflødige pelsitem man kan eje er…

Det er jo et subjektivt spørgsmål. For mig personligt stiger overflødigheden i takt med at funktionen/formålet falder.

Danmark kunne godt bruge flere…

Som tog afstand fra fakefur. Specielt med klimadebatten på sit højeste. 

Jeg har altid pels på når/til….

Om vinteren. Enten som et tørklæde, handsker eller som en jakke.

Det mest overvurderet det sidste år er…

De store modehuses nej til pels, som et led i en bæredygtig omstilling.
Aldrig har jeg da hørt noget så dumt og dobbeltmoralsk. 

Det vigtigste jeg ved om pels er.. 

At der altid vil være kunder til pels. Pelsen gennemgår en forandring ligesom alt muligt andet og det er pelsbranchens fornemmeste opgave at følge med og finde sin plads i nutiden, således at produktet og materialet forbliver efterspurgt og eftertragtet, også i fremtiden.

Det ord eller vending jeg ofte bruger når folk er kritiske overfor pels er…

Pels er lidt ligesom at diskuterer religion eller politik, det er præget af følelser. Ofte er det bedre at lade være. Vi behøves ikke at være enige, og eller føle at vi skal omvende hinanden. Vi skal bare respektere, at der er forskellige holdninger og synspunkter til alt, også pels.

Hvis jeg vandt i lotto ville jeg..

Lave Furbazaar konceptbutikker i en række metropoler

Naturlig pels frem for faux pels fordi…

Pels har til forskel fra modebranchens ’fast fashion’ produkter, en lang levetid. F.eks. har minkjakken en gennemsnitlig levetid på ca 50 år. Herefter kan den omsyes, så et gammelt snit gøres nutidigt eller den kan gives videre til yngre generationer. Ønsker man helt at skille sig af med sin pels, kan man grave den ned i haven, hvor pelsen blot vil blive biologisk nedbrudt af naturen. Pels er ’slow fashion’ og et ægte cirkulært naturprodukt.

Min yndlings pels type er…

Mink, selvfølgelig 😉

Pelsbranchen er…

Gammel og unik

Hvad jeg ikke vidste om pelsbranchen inden jeg startede min rejse var..

Hvor meget den forgrener sig ud over hele verden. Pels er en kæmpe industri med et utal af nicher i sig. Derudover er det en fantastisk værdikæde, helt fra farmeren eller jægeren og ud til slutforbrugeren. Pelsen er ofte flere år undervejs, inden den finder sin ejer.

Det bedste ved at være partner i Furbazaar er…

Vi er en ung virksomhed, hvor der er højt til loftet. Vi har på blot et par år formået tage betydelige markedsandele fra etablerede pelsbrands med generationer bag sig.